Home > News

MUZIKOM KROZ MUZEJ

utorak, 8. decembar 2020.

Dragi prijatelji, Pozivamo Vas na nas prvi Live Stream KONCERT u okviru ciklusa "MUZIKOM KROZ MUZEJ" u saradnji s udruzenjem Unica Art. 🎶🖥️❤️ Pratite nas 9. decembra u 19h na Youtube kanalu Istorijskog muzeja. https://www.youtube.com/channel/UCT9pduuEX7Dwe9Fr5A4siLQ

Mini koncert na Gardošu

petak, 2. oktobar 2020.

Galerija Instrumenata na Gardošu bila je domacin mini koncertu beogradskog sastava ,,Duo Moderato".

Dve decenije dua ,,Moderato"

nedelja, 30. avgust 2020.

U galeriji „Polet” beogradski sastav duo „Moderato”, koji čine Mima Vrbanić (violončelo) i Milan Ignjatović (gitara), održao je koncert za prijatelje na kom im je, pored već standardnog repertoara, predstavio i deo novog programa. Povod nastupa bilo je obeležavanje 20 godina umetničkog rada proslavljenog dua, koje je isprva bilo planirano serijom koncerata i nastupa (ali je zbog pandemije virusa korona došlo do izmena).

Nastupi u Indiji

petak, 24. januar 2020.

Beogradski sastav duo Moderato je održao nekoliko koncerata u kulturnoj prestonici Indije u gradu Kolkata(Kalkuta). Sa svojim prijateljima Shake & Spear, Ivanom Simeunovićem – violina i Milivojem Veljićem – klavir, predstavili su muziku Srbije i Balkana u prestižnoj sali ,,Kali Mandir“ u kojoj su nastupali skoro svi poznati svetski umetnici, između ostalih i Anouška Šankar.

Turneja u Indiji

ponedeljak, 6. januar 2020.

Duo MODERATO & friends Shake & Spear započinju ovogodišnju sezonu koncertima 16,17,18. januara u Kalkuti (Kolkata) INDIJA. Pored pesama sa prostora Balkana indijskoj publici predstaviće i popularne klasične kompozicije.

Gostovanje u emisiji ,,Tabloid“

subota, 14. decembar 2019.

Posle nastupa u galeriji RTS-a, duo Moderato učestvovaće na snimanju emisije ,,Tabloid“ na poziv Aleksandra Filipovića, autora i voditelja ove emisije na Radio-televiziji Vojvodine. Snimanje je zakazano 20. decembra, a emisija se emituje nakon praznika.

Izložba dela Zorana Petrovića ,,Dostojan nezaborava“

petak, 6. decembar 2019.

Na poziv organizatora duo Moderato ce učestvovati na otvaranju izložbe našeg slikara i pisca Zorana Petrovića ,,DOSTOJAN NEZABORAVA“. U petak 06. decembra 2019. u 18h svečano ce biti otvorena izložba u galeriji RTS -a. Na otvaranju će govoriti Nikola Mirkov, Davor Rasajski, Zvonimir Santrač, Miroslav Birclin i organizator Sofija Ljubičić. Duo Moderato će izvesti Mađarsku igru u g-molu.

Najava novog albuma

subota, 16. novembar 2019.

Duo Moderato se pojavio na muzičkoj sceni u maju 2000. godine na festivalu ,,Beogradsko proleće“ gde je izveo svoju kompoziciju ,,Što se bar ne pokriješ kad spavaš“ i taj datum se smatra početkom rada i prisustva na muzičkoj sceni. Jubilej 20 godina stvaralaštva prati i novi album koji će se pojaviti 2020. godine u izdanju PGP-RTS. U studiju kompozitora i producenta Aleksandra Saše Loknera snima se novi muzički materijal a kao gosti učestvuju: vokalna grupa ,,Constantine“ iz Niša, Danica Krstić, Bojan Cukić jazz pijanista iz Bora. Na novom CD-u naći će se, pored dve nove obrade , više autorskih kompozicija Milana Ignjatovića dok aranžmane i produkciju potpisuje Saša Lokner. Obeležavanje i proslava ovog jubileja odvijaće se tokom 2020. godine nizom koncerata i promocija gde će postovaoci ove muzike biti u prilici da čuju nove pesme kao i pesme sa prethodnih albuma. Za 20 godina rada duo Moderato je objavio 5 albuma i jednu kompilaciju za Bugarskog izdavača.

  1. Milkano – BK Telekom -2003
  2. Igra za dvoje - BK Telekom – 2006
  3. Intima – RTS-PGP – 2008
  4. Dance for two – AmaDea Records 2011
  5. Post Scriptum – RTS-PGP- 2014
  6. Novi album u pripremi 2020