Home > News

Promocija CD-a "ARABESQUE"

subota 25. jun 2022.

U PGP prodavnici RTS Kluba predstavljen je novi muzički materijal "Arabeska", kamernog ansambla DUO MODERATO. Izdanje ima poseban značaj jer ova grupa, prepoznatljiva po nadahnuću srpskim umetničkim nasleđem upravo obeležava više od 20 godina umetničkog rada. Album je sniman u studiju Aleksandra Saše Loknera, koji se potpisuje kao producent i aranžer. Mima Vrbanić - violončelo i Milan Ignjatović - gitarista i kompozitor, pažljivo su odabrali 9 kompozicija od kojih su šest autorske pesme, dok su tri numere instrumentalne. Na promociji su govorili: Marko Milutinović (PGP RTS), rok kritičar i novinar Bane Lokner i autor Milan Ignjatović. Duo Moderato je do sada objavio 5 albuma i jednu kompilaciju.

Arabeska (Arabesque)

utorak, 26. april 2022.

Nacionalna izdavačka kuća PGRP-RTS upravo je objavila novi muzički album beogradskog sastava Duo Moderato. Izdanje se pojavljuje u trenutku kada grupa obeležava više od 20 godina(20+2) umetničkog rada te stoga ima poseban značaj. Novi album, pod nazivom ARABESKA, je sniman u studiju Aleksandra Saše Loknera koji se potpisuje kao producent i aranžer. Mima Vrbanić – violončelo i Milan Ignjatović – gitarista i kompozitor pažljivo su odabrali 9 kompozicija od kojih su šest autorske pesme, dok su tri numere instrumentalne. Za nekoliko numera sa albuma snimljeni su video spotovi koji će se naći na platformi PGP-RTS-a. Gosti koji su kreativno učestvovali u radu su : Danica Krstić, naša pevačica etno pesama, Bojan Čukić – pijanista, vokalna grupa KONSTANTIN, Ivan Simeunović – violina,Vlada Krunić – basprim i Aleksandra Saška Janković (Sashka YANX) prateći vokali.
Duo Moderato je za 20 godina umetničkog rada objavio 5 albuma i jednu kompilaciju za bugarskog izdavača AmaDea- records. U planu su promotivne aktivnosti u organizaciji izdavačke kuće PGP-RTS kao i niz koncerata kojim će se obeležiti novo izdanje i jubilej ovog satava.

SREĆNO NOVO LETO

petak, 31. decembar 2021.

Dragi prijatelji puno sreće i radosti u 2022. godini sa našom novom pesmom: Nije vino, nije rakija

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica

petak, 29. oktobar 2021.

Sinoć smo imali tu čast da nastupimo zajedno s baritonom, Oliver Njego, kao Specijalni gosti na Promociji knjige "ANEGDOTE I CRTICE IZ POZORIŠNOG ŽIVOTA" - Teatrologa i autora Milovan Zdravkovic. PS: Svim ljubiteljima pozorišta i umetnosti preporučujemo ovu neobičnu i duhovitu knjigu.

Koncert Duo Moderato

sreda, 19. maj 2021.

U petak, 21. maja 2021. godine u 20:15 časova u Leskovačkom kulturnom centru koncert će održati duo Moderato. Zbog ograničenog broja posetilaca ulaz na koncert će biti moguć uz besplatnu kartu koja se može podići na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra.

MUZIKOM KROZ MUZEJ

utorak, 8. decembar 2020.

Dragi prijatelji, Pozivamo Vas na nas prvi Live Stream KONCERT u okviru ciklusa "MUZIKOM KROZ MUZEJ" u saradnji s udruzenjem Unica Art. 🎶🖥️❤️ Pratite nas 9. decembra u 19h na Youtube kanalu Istorijskog muzeja. https://www.youtube.com/channel/UCT9pduuEX7Dwe9Fr5A4siLQ

Mini koncert na Gardošu

petak, 2. oktobar 2020.

Galerija Instrumenata na Gardošu bila je domacin mini koncertu beogradskog sastava ,,Duo Moderato".

Dve decenije dua ,,Moderato"

nedelja, 30. avgust 2020.

U galeriji „Polet” beogradski sastav duo „Moderato”, koji čine Mima Vrbanić (violončelo) i Milan Ignjatović (gitara), održao je koncert za prijatelje na kom im je, pored već standardnog repertoara, predstavio i deo novog programa. Povod nastupa bilo je obeležavanje 20 godina umetničkog rada proslavljenog dua, koje je isprva bilo planirano serijom koncerata i nastupa (ali je zbog pandemije virusa korona došlo do izmena).

Nastupi u Indiji

petak, 24. januar 2020.

Beogradski sastav duo Moderato je održao nekoliko koncerata u kulturnoj prestonici Indije u gradu Kolkata(Kalkuta). Sa svojim prijateljima Shake & Spear, Ivanom Simeunovićem – violina i Milivojem Veljićem – klavir, predstavili su muziku Srbije i Balkana u prestižnoj sali ,,Kali Mandir“ u kojoj su nastupali skoro svi poznati svetski umetnici, između ostalih i Anouška Šankar.

Turneja u Indiji

ponedeljak, 6. januar 2020.

Duo MODERATO & friends Shake & Spear započinju ovogodišnju sezonu koncertima 16,17,18. januara u Kalkuti (Kolkata) INDIJA. Pored pesama sa prostora Balkana indijskoj publici predstaviće i popularne klasične kompozicije.

Gostovanje u emisiji ,,Tabloid“

subota, 14. decembar 2019.

Posle nastupa u galeriji RTS-a, duo Moderato učestvovaće na snimanju emisije ,,Tabloid“ na poziv Aleksandra Filipovića, autora i voditelja ove emisije na Radio-televiziji Vojvodine. Snimanje je zakazano 20. decembra, a emisija se emituje nakon praznika.

Izložba dela Zorana Petrovića ,,Dostojan nezaborava“

petak, 6. decembar 2019.

Na poziv organizatora duo Moderato ce učestvovati na otvaranju izložbe našeg slikara i pisca Zorana Petrovića ,,DOSTOJAN NEZABORAVA“. U petak 06. decembra 2019. u 18h svečano ce biti otvorena izložba u galeriji RTS -a. Na otvaranju će govoriti Nikola Mirkov, Davor Rasajski, Zvonimir Santrač, Miroslav Birclin i organizator Sofija Ljubičić. Duo Moderato će izvesti Mađarsku igru u g-molu.

Najava novog albuma

subota, 16. novembar 2019.

Duo Moderato se pojavio na muzičkoj sceni u maju 2000. godine na festivalu ,,Beogradsko proleće“ gde je izveo svoju kompoziciju ,,Što se bar ne pokriješ kad spavaš“ i taj datum se smatra početkom rada i prisustva na muzičkoj sceni. Jubilej 20 godina stvaralaštva prati i novi album koji će se pojaviti 2020. godine u izdanju PGP-RTS. U studiju kompozitora i producenta Aleksandra Saše Loknera snima se novi muzički materijal a kao gosti učestvuju: vokalna grupa ,,Constantine“ iz Niša, Danica Krstić, Bojan Cukić jazz pijanista iz Bora. Na novom CD-u naći će se, pored dve nove obrade , više autorskih kompozicija Milana Ignjatovića dok aranžmane i produkciju potpisuje Saša Lokner. Obeležavanje i proslava ovog jubileja odvijaće se tokom 2020. godine nizom koncerata i promocija gde će postovaoci ove muzike biti u prilici da čuju nove pesme kao i pesme sa prethodnih albuma. Za 20 godina rada duo Moderato je objavio 5 albuma i jednu kompilaciju za Bugarskog izdavača.

  1. Milkano – BK Telekom -2003
  2. Igra za dvoje - BK Telekom – 2006
  3. Intima – RTS-PGP – 2008
  4. Dance for two – AmaDea Records 2011
  5. Post Scriptum – RTS-PGP- 2014
  6. Novi album u pripremi 2020